OUD en NIEUW

OUD en NIEUW

De art-fashion show mét mensen met dementie

Aan alle mooie dingen komt een eind. Zo ook aan ‘OUD en NIEUW’. Met een lach en een traan kijken we terug op de onvergetelijke show van 23 maart. En wat zijn we trots op onze modellen met dementie! Als ware professionals showden ze de meest prachtige creaties geïnspireerd op hun levensverhaal en pakten én beleefden zij hun moment!

Benieuwd naar de aftermovie? Klik op bovenstaande link en (be)leef het met ons mee!

Om niemand te vergeten, willen we vanaf deze plek iedereen die meegedacht en meegewerkt heeft ontzettend bedanken! En natuurlijk ook duizendmaal dank aan iedereen die vanuit de huiskamer, zorginstelling of waar dan ook gekeken heeft. We hebben duizenden (!) reacties ontvangen welke ons – maar vooral ook de modellen – diep hebben geraakt.

Teun Toebes X Babette van Rijthoven

Teun over OUD en NIEUW

“Dementie kan zowel confronterend als ontwapenend zijn. En elke dag weer leer ik van de mensen met wie ik samenwoon, in een verpleeghuis. Mensen zijn meer dan een diagnose en dat laten we zien tijdens deze spectaculaire liveshow. Het levensverhaal dat de persoon zélf verteld wordt verwerkt in de creaties. We willen mensen inspireren vanuit de levensverhalen van mensen met dementie. Zij staan in het middelpunt! De show is een divers aanbod van creativiteit, middels de creaties, beeld en geluid.  

Babette over OUD en NIEUW

“Oude kleding herleven in nieuwe tijden en zoveel actuele thema’s raken elkaar. De maatschappelijke relevantie van dementie natuurlijk. Maar ook een stuk cultuur en het verkleinen van onze ecologische footprint door hergebruik. Bovendien worden een alle studenten van de mbo-modevakschool van Eindhoven betrokken bij het uitvoeringsproces, waardoor ook onderwijs een rol krijgt. Het is mooi dat ik daar op deze manier een bijdrage en betekenis aan kan geven.”