OUD en NIEUW

OUD en NIEUW

De art-fashionshow mét mensen met dementie

23 maart 2021 | 15.00 tot 16.00 uur | live vanuit Domusdela in Eindhoven

OUD en NIEUW vindt dit jaar gewoon nog een keer plaats. Op dinsdag 23 maart 2021 om precies te zijn. Die dag geven modeontwerpster Babette van Rijthoven (20) en verpleeghuisbewoner en verpleegkundige Teun Toebes (21) mensen met dementie letterlijk een podium in de vorm van een (online) circulaire art-fashionshow, met als decor de prachtige voormalige Augustijnenkerk in Eindhoven.

Voor wie:        

(Familieleden van) mensen met dementie, zorgmedewerkers, kunst- en modeliefhebbers, jongeren en iedereen die dit initiatief een warm hart toedraagt

Aanmelden:    

Toegang is gratis, vooraf inschrijven noodzakelijk

Met optredens van

DJ Je Moeder

Francis van Broekhuizen

Teun Toebes X Babette van Rijthoven

Teun over OUD en NIEUW

“Dementie is confronterend en ontwapenend. En elke dag weer leer ik van de mensen met wie ik samenwoon, in een verpleeghuis. Mensen zijn meer dan een diagnose en dat laten we zien tijdens deze spectaculaire liveshow. Het levensverhaal dat de persoon zélf verteld wordt verwerkt in de creaties. We willen mensen inspireren vanuit de levensverhalen van mensen met dementie. Zij staan in het middelpunt! De show is een divers aanbod van creativiteit, middels de creaties, beeld en geluid.  

Babette over OUD en NIEUW

“Oude kleding herleven in nieuwe tijden en zoveel actuele thema’s raken elkaar. De maatschappelijke relevantie van dementie natuurlijk. Maar ook een stuk cultuur en het verkleinen van onze ecologische footprint door hergebruik. Bovendien worden een alle studenten van de mbo-modevakschool van Eindhoven betrokken bij het uitvoeringsproces, waardoor ook onderwijs een rol krijgt. Het is mooi dat ik daar op deze manier een bijdrage en betekenis aan kan geven.”

Samenwerking

Samen is niet alleen zoveel leuker dan alleen, maar samen bereik je ook meer.  

OUD en NIEUW wordt praktisch ondersteund door mensen met dementie, diverse zorgorganisaties, DOMUSDELA, studenten van het Summa College, studenten van het ROC, Bo Broers, Noah Strijbos, DJ Je Moeder, Francis van Broekhuizen, topvisagist Gerard de Haan, B-Ambitious, Marijke Coopmans van Verbeeldingskracht, DELA fonds, Stichting De Kastanjeboom, Vrienden van het Geluksmoment, de Sylvia Wilhelmina Stichting  en natuurlijk het team van sTeun en toeverlaat.

Wil jij dit project ook ondersteunen? Wij kunnen jouw hulp goed gebruiken! 

Stuur een mail naar Maartje Spaargaren via maartje@s-teun.nl