Teun van STEUN

Volg Teun ❤️

🏆 | 2018

Anneke van der Plaats-aanmoedigingsprijs

🏆 | 2019

 Young Impact Award

🏆 | 2019

George Maduro Prijs

🏆 | 2019

Visionairs award – De jonge 100

🏆 | 2019

Brabander van het jaar

🏆 | 2020

Gouden Clownsneus

🏆 | 2020

Young Talent Award

🏆 | 2021

LinkedIn Top Voice

Teun Toebes

Energiek, positief en ambitieus. Zorgverlener in hart en nieren. Dát is Teun Toebes.

Teun Toebes (21) is de oudste uit een gezin van vier kinderen. Hij woont in een verpleeghuis, samen met mensen met dementie. Hij is afgestudeerd hbo-verpleegkundige en werkt in de ouderenzorg. 

Tijdens een verplichte stage kwam Teun voor de eerste keer in contact met mensen met dementie. Hij besloot zichzelf op eigentijdse wijze in te zetten voor de zorg en een samenleving waarin mensen met dementie geprikkeld blijven in het leven. 

Toebes won meerdere Awards, reikt de politiek en werd door de commissaris van de Koning uitgeroepen tot Brabander van het jaar.

Deze gepassioneerde jongere is oprichter en ambassadeur van stichting sTeun en toeverlaat. Toebes treedt op in de media en wordt door velen gezien als een inspirerend gezicht van de dementiezorg. 

Mensen enthousiasmeren, daar is Teun de man voor!

‘Ik heb soms het idee dat de nieuwe generatie, over het algemeen, niet zo empathisch en maatschappelijk betrokken is. Vooral gericht op zichzelf en hun telefoon zijn. Natuurlijk is dit een belachelijk vooroordeel. Want wie Teun Toebes ontmoet heeft, heeft opeens weer vertrouwen en hoop voor de toekomst!’

– Richard Groenendijk (cabaretier)

‘De passie en liefde waarmee jij over de zorg voor ouderen vertelt, is hartverwarmend. Jij laat zien dat je ouderen met dementie met weinig middelen gratis geluksmomenten kunt bezorgen. Het idee van de ‘silent disco’s’ in verpleeghuizen is bijvoorbeeld even eenvoudig als briljant. Je moet er maar op komen! 

Teun, je bent een voorbeeld voor anderen en ik wens je veel mooie momenten toe met je stichting sTeun en toeverlaat.’

– Mark Rutte (Minister-president)