Teun van STEUN

Volg Teun ❤️

🏆 | 2018

Anneke van der Plaats-aanmoedigingsprijs

🏆 | 2019

 Young Impact Award

🏆 | 2019

George Maduro Prijs

🏆 | 2019

Visionairs award – De jonge 100

🏆 | 2019

Brabander van het jaar

Teun Toebes | DE MEN To be

Energiek, positief en ambitieus. Zorgverlener in hart en nieren. Dát is Teun Toebes.

Op 17-jarige leeftijd kwam Teun voor het eerst in een verpleeghuis. ‘Dit voelde beangstigend en tegelijkertijd als een warm welkom.’ Teun ontdekte dat hij blij wordt van het contact en vraagt op geheel eigen, positieve wijze aandacht voor meedoen in de samenleving. 

Deze ‘krullenbol’ besloot zijn ervaringen en positieve kijk op de (ouderen)zorg vast te leggen in beelden die ontroeren en blij maken.  Stichting sTeun en toeverlaat was geboren!

Teun: “Het leven gaat vooral door na de diagnose van een vorm van dementie of het wonen in een verpleeghuis. Er wordt nog gelachen en genoten, in het moment. En ja, (ouderen)zorg is af en toe ook moeilijk en hard.” 

Mensen enthousiasmeren, daar is Teun de man voor!

‘Ik heb soms het idee dat de nieuwe generatie, over het algemeen, niet zo empathisch en maatschappelijk betrokken is. Vooral gericht op zichzelf en hun telefoon zijn. Natuurlijk is dit een belachelijk vooroordeel. Want wie Teun Toebes ontmoet heeft, heeft opeens weer vertrouwen en hoop voor de toekomst!’

– Richard Groenendijk (cabaretier)

‘De passie en liefde waarmee jij over de zorg voor ouderen vertelt, is hartverwarmend. Jij laat zien dat je ouderen met dementie met weinig middelen gratis geluksmomenten kunt bezorgen. Het idee van de ‘silent disco’s’ in verpleeghuizen is bijvoorbeeld even eenvoudig als briljant. Je moet er maar op komen! 

Teun, je bent een voorbeeld voor anderen en ik wens je veel mooie momenten toe met je stichting sTeun en toeverlaat.’

– Mark Rutte (Minister-president)